Invicta kellot – laatua sopivalla hintalapulla

invicta kellot

Invictan periaate kellovalmistajana on lupaava: laadukkaita kelloja voidaan tarjota myös sopuhintaan. Tämä myös pitää paikkansa, sillä valmistaja myy useita malleja niin automaatti- kuin kvartsikoneistoilla, joten ostaja voi itse päättä kellonsa hintaluokan.

Kellojen hintaan vaikuttaa yleensä moni asia, kuten valmistusmateriaalit, koneisto ja jopa valmistusmaa. Invicta on tehnyt päätöksen käyttää monia eri koneistoja, niin sveitsiläisiä kuin ulkomaisiakin. Muun muassa japanilaisten kvartsikoneistojen käyttö pienentää kellon hintalappua huomattavasti verrattuna siihen, että koneistona olisi Sveitsissä valmistettu automaattikoneisto.

Monet ovat tykästyneet Invictan kellojen ulkoasuun, sillä monet mallistot mukailevat ulkomuodoltaan eräitä sveitsiläisiä klassikkoarvokelloja. Nämä Invictan valmistamat kellot eivät silti ole täydellisiä kopioita vaan aivan omia kellojaan. Tämän takia monet pitävätkin esimerkiksi Pro Diver malliston kelloja ”rymykelloina”, sillä ne maksavat vain murto-osan vastaavanlaisesta sveitsiläisestä sukulaisestaan. Rymykellona pidetään kelloa, joka voidaan laittaa ranteeseen esimerkiksi viikonlopun rientoihin ilman, että tarvitsee liiaksi varoa kellon kanssa ”rymytessä” pitkin katuja tai katuojia.

Invicta kellot keräilykohteena

Monet kelloihin hurahtaneet tuppaavat keräämään erilaisia hienoja tai erikoisia kelloja. Tällainen harrastus verottaa kukkaroa nopeasti, sillä nämä kellot ovat useimmiten useiden satojen tai tuhansien eurojen arvoisia kappalehinnaltaan. Tästä johtuen Invicta onkin ollut myös monien arvokellojen kerääjien suosiossa, sillä kelloja voi saada vaikkapa 10 erilaista yhden arvokellon hintaan. Näin täyttyy myös kelloboxi rymykelloille kätevästi.

Toki Invicta sveitsiläisenä kellovalmistajana tekee myös lipulleen kunniaa ja valmistaa kelloja täysin kotimaisena tuotantona. Tällaiset Invicta kellot alkavat jo lähennellä muiden sveitsiläisten valmistajien hintoja, tosin sieltä halvemmasta päästä. Esimerkiksi Laatukelloissa kalliimmat Invictat ovat noin 2000 euron luokkaa.

Invicta kellot ja niiden vaihtelevat koneistot

Äsken mainittujen kalliimmasta päästä olevien Invictojen koneistoina on pääsääntöisesti Sveitsissä valmistettuja automaattikoneistoja.

Hintaluokka laskee melko nopeasti tuhannen euron paikkeille, jolloin automaattikoneistot alkavat joko vaihtumaan sveitsiläisiin kvartsikoneistoihin tai  Sveitsin ulkopuolella, kuten japanissa valmistettuihin automaattikoneistoihin. Nämä kvartsikoneistot ovat usein sveitsiläisen Rondan valmistamia, kun taas automaattikoneistot ovat muun muassa Seikon ja Miyotan valmistamia.

Hinnan jatkaessa laskemista myös sveitsiläiset kvartsikoneistot alkavat kadota, kuten myös japanilaiset automaattikoneistot. Tilalle alkaakin ilmaantua japanilaisia kvartsikoneistoja.

Hinnat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta Invictojen osalta, sillä esimerkiksi 100 euron hintaluokan kellossa voi aivan yhtä hyvin olla japanilainen automaattikoneisto kuin kvartsikoneistokin.

Suosituimmat Invicta kellot alla

Löydät kaikki valmistajan kellot täältä.

Invicta Miesten kello 19253 I-Force Musta/Kumi Ø51 mm

I-Force 19253

,
Invicta Miesten kello 16964 Reserve Hopea/Teräs Ø52 mm

Reserve 16964

Invicta Miesten kello 5511 Subaqua Sport Musta/Kumi Ø50 mm

Subaqua Sport 5511

,
Invicta Miesten kello 28092 Aviator Sininen/Kumi Ø50.5 mm

Aviator 28092

,
Invicta Miesten kello 33721 Subaqua Harmaa/Titaani Ø50 mm

Subaqua 33721

,
Invicta Miesten kello 16013 Musta/Nahka Ø48 mm

16013

,
Invicta Naisten kello 14790 Pro Diver Valkoinen/Teräs Ø38 mm

Pro Diver 14790

,
Invicta Miesten kello 3051 Pro Diver Antiikki

Pro Diver 3051

,
Invicta Miesten kello 23123 Speedway Harmaa/Teräs Ø39.5 mm

Speedway 23123

,

Aiheeseen liittyviä kelloja: