Esittelyssä: Rohje – Kotimainen kellomerkki

Rohje on melkoisen uusi tuttavuus suomalaisessa kellomerkkien alati kasvavassa listassa. Vuonna 2019 ensimmäisen kellomallinsa julkaissun kellovalmistajan tuorein tulokas Rohje Valianter saapui rannekello.fi:n tarkempaan tutkiskeluun. Tässä esittely siitä ja käydään myös valmistajan muita malleja läpi.

Rohje Valianter

Valianter on KOVA Esportsin kanssa yhteistyössä valmistettu rajattu 300 kappaleen sarja.

Kellon koppa on mustaksi värjättyä harjattua terästä ja se jatkuu myös metallisessa linkkirannekkeessa pitäen yleisilmeen yhtenäisen tummana. Myös kellotaulun tausta on musta ja ulkokehää kiertävät valkoiset indeksit tekevät taulusta selkeästi luettavan. Kello 12, 3, 6 ja 9:ssä olevat suuremmat iindeksit ovat hieman koholla tuoden ilmeeseen hieman kolmiulotteisuutta.

Lisäksi kellossa on päivämäärätoiminto, joka jatkaa kellotaulun tummanpuhuvaa ilmettä mustalla taustallaan ja valkoisilla numeroilla.

Kellossa on myös tyylikkäät sinisen hohtoiset luminoidut indeksit (suuremmat indeksit ja pienet tunti-indeksit) ja viisarit. Se on mukava lisä perinteisten vihreään tai keltaiseen taittavien lumevärien joukossa.

Valianterin lasi on tehty kestävästä safiirilasista, jossa on kaksipuolinen heijastuksenestopinta. Erikoisuutena lasi on ulkopuolelta hieman kaareva, joka on kiva pieni lisä ja tuo kellotauluun lisää eloa.

Perustiedot kellosta:

  • Koko: 40mm
  • Paksuus: 9,9mm
  • Rannekkeen kiinnitysleveys: 20mm
  • Materiaali: Ruostumaton kirurginteräs
  • Koneisto: Sveitsiläinen Ronda kvartsikoneisto
  • Vedenpitävyys: 10ATM

Muut mallit

Rohje tarjoaa uusimman Valianter -mallinsa lisäksi kaksi muutakin kellomallia, joissa onkin sitten valinnanvaraa enemmän kellotauluvaihtoehtojen ja eriväristen runkojen osalta.

Rohje Adventurister on 40mm kokoinen rannekello josta löytyy kellotaulusta myös kaksi pienempää näyttöä, joista toinen 24h näyttö on varustettu aurinko- ja kuusymbolein kertomaan onko yö vai päivä. Tämä siksi, että napapiirin yläpuolella voi eletään toisinaan aikaa jolloin aurinko ei nouse tai laske ollenkaan. Alempi näyttö on ns. kaksoisaikanäyttö, eli voit asettaa siihen toisen aikavyöhykkeen ajan esimerkiksi matkustaessasi tai jos vaikka teet paljon töitä ihmisten kanssa jotka asuvat toisella puolella maapalloa. Koneistona toimii Miyotan kvartsikoneisto.

Värivaihtoehtoja löytyy kellotaulun osalta kirjoitushetkellä kuusi ja ruostumattomasta teräksestä valmistettua runkoa saa myös kuudessa eri värissä.

Rohje Artister on vuonna 2020 julkaistu rannekello, jonka kellotauluissa on taiteilija Noora Svärdin maalaamia teoksia, jotka on kolmiuloitteisesti kuvioitu kellotauluun. Taidetta on saatavilla vaaleanpunaisen tai sinisen sävyisissä kellotauluissa. Mallistosta löytyy myös mustalla kellotaululla oleva versio niille, jotka haluavat pelkistetympää värimaailmaa. Koneistona toimii Ronda 762 kvartsikoneisto ja kello on kooltaan 36mm.

Näiden mallien lisäksi Rohje tarjoaa myös Suomessa valmistettuja poronnahkarannekkeita. Voit tilatessasi kelloa valita kellon myös tällä vaihtoehdolla jos haluat kelloosi entistä enemmän suomalaisuutta. Rannekkeen materiaalit tulevat Kemi-Tornio seudulta ja ne muuntuvat rannekkeiksi Tampereella käsityönä.

Artikkeli on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Rohje -kellomerkin kanssa.