Maailman ohuin mekaaninen kello

Mekaaniset kellot tuppaavat usein olemaan melkoisen paksuja. Tämä johtuu tietenkin sisällä pyörivästä koneistosta, joka ei fyysisesti pysty olemaan kvartsikellon kokoluokassa. Piagetin luoma Altiplano Ultimate Concept -kellossa on kuitenkin saatu kaikki tarvittava vain 2mm paksuiseen kuoreen.

Kellon erikoinen rakenne

Koska kello on tajuttoman ohut, on myös kellon runko valjastettu osaksi koneistoa. Koneistossa on videon mukaan 167 komponenttia ja ne on saatu ahdettua vain 0,12 millimetrin paksuuteen. Kellon runko laseineen päivineen onkin kellon osista eniten paksuutta tuova osa, sillä kellon tulee kuitenkin olla tukeva rakenteeltaan. Lasikin on vain 0,2mm paksu ja sen läpi pystyy ihastelemaan koko mekaanista taidonnäytettä. Näin ohuessa kellossa on myös otettu huomioon se, että säätöruuvi olisi 2 millisenä vaikea käyttöö jos se olisi pyöreä, joten se on litistetty ja upotettu kellon rungon kylkeen.

Piaget on satsannut mekaanisten koneistojen ”litistämiseen” jo jonkin aikaa ja heillä onkin myös toinen koneisto, 9P, joka itsessään on noin 2mm paksu. Tähän koneistoon nojautuvat kellot ei myöskään ole paksuudella pilattuja, mutta runko tietenkin kasvattaa kellon kokonaispaksuutta merkittävästi. 9P -koneiston pohjalta Piagetin insinöörien olikin helppo alkaa suunnittelemaan kelloa, joka pääsisi kokonaisuutena koneiston mittoihin. Tarkkaan valitut materiaalit ja ammattitaitoinen työryhmä näköjään mahdollistavat lähes luonnottoman ohuen kellon valmistamisen. Painoakin kellolla on alle 15 grammaa.

Koska kello on vielä melko tuore tuttavuus kellopiireissä, on sen saatavuus myös rajallinen. Tällä hetkellä sitä ei verkkokaupasta pysty ostaa ja se on saatavilla vain valikoiduista myymälöistä.

Kellon muut tiedot

Halkaisija: 41mm
Paino: 14,2g
Koneisto: 900P-UC, manuaalisesti viritettävä
Käyntivara: 40 tuntia
Runkomateriaali: Kobolttiseos
Hinta: kysyttävä valmistajalta erikseen

Pääset tutustumaan kelloon Piagetin sivuilta