Esittelyssä: SAVOT – rajoitetun erän kelloja valmistava kellomerkki Itä-Suomesta

SAVOT kellomerkkinä kuulostaa varmasti monelle vieraalta, eikä syyttä, sillä se on tullut markkinoille vasta tämän vuoden loppupuolella. Rajoitetun erän kelloja valmistavan SAVOT:in kellot ovat saaneet inspiraatiota kellojensa suunnitteluun itäisen Suomen sinisistä järvistä, vehreistä metsistä ja Etelä-Karjalan vaakunasta.

Saimme käsiimme SAVOT Regal -mallin mustalla kuorella ja kellotaululla. Tämä kronografi on SAVOT -mallistosta hintaluokaltaan kalleimmasta päästä, mutta kirjoitushetkellä hinta on silti vain noin 132 euroa. Hintaansa nähden kello tuntuu erittäin laadukkaalta ja ranteessa mukavalta.

SAVOT Regal – Kellon väritys

Korostevärinä kellossa on käytetty punaista, joka näkyy mm. viisareissa ja kellotaulun sisään upotetuissa pienemmissä tauluissa. Kello on ulkonäöltään ehkä se hillityin versio kyseisen mallin värivaihtoehdoista. Tyylikkään mustan kokonaisuuden kruunaa nahkainen musta ranneke mustine kiinnikkeineen.

Kellomerkin omilla sivuilla olevat kuvat hieman vääristävät punaista väriä, sillä luonnossa väri on tummempi ja taittaa valoa mukavasti. Otimme muutaman kuvan, joista ehkä hieman paremmin tulee oikea väri esiin.

Kellosta on kyseisen värityksen lisäksi saatavilla kaksi muuta värivaihtoehtoa: kullatulla rungolla ja sinisellä kellotaululla, sekä kuparisella rungolla ja sinisellä kellotaululla varustetut versiot. Kullatussa mallissa pienemmät kellotaulut ovat väriltään siniset ja kuparisessa valkoiset.

Superdry

Kellon ominaisuudet

Kello on kronografi, joten sillä voi mitata aikaa pysäytettävän sekuntiviisarin, sekä pienien tunti- ja minuuttitaulujensa avulla. Nämä pienet punaiset taulut ovat selkeät ja niiden numerointi on toteutettu tyylistä poikkeamatta mustalla.

Kooltaan kello tuntuu pienemmältä kuin tiedoissa ilmoitettu 41 millimetriä. Tämä saattaa johtua kapeasta ulkoreunasta, jolloin itse kellotaululle on jäänyt enemmän tilaa. Ranneke on 20mm levyinen, joka on sopiva kellon runkoon suhteutettuna.

Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja tuntuu jykevältä. Myös kellon lasi on valmistettu kestävästä safiirilasista, joka on tämän hintaluokan kelloissa erittäin iso plussa.

Koneistona kellossa toimii Citizenin omistaman Miyotan kvartsikoneisto.

Superdry

Muut SAVOT -mallit

Mallisto ei rajoitu pelkkään kronografiin, sillä valikoimaan kuuluu yhteensä viisi eri mallia, joista jokaisessa on eri värivaihtoehtoja.

Muut miesten mallit ovat Urban ja Adventurer, mutta ainakin Urban (40mm) sopii Regalin tavoin myös naisten ranteisiin. Adventurer on jo astetta suurempi 45mm halkaisijallaan.

Varsinaisia naisten malleja on kaksi: Lady ja Femme. Nämä mallit ovat muusta mallistosta poiketen kulmikkaampia ja sirompia: molemmat ovat kooltaan 20mm x 30mm ja rannekkeen leveys on 12mm.

SAVOT -kelloja myydään merkin omassa nettikaupassa ja kaikki kellot ovat 30% alennuksessa. Ja mikä parasta: kelloille ei Suomeen tilattaessa tule edes postikuluja.