Esittelyssä: Anthony North – suomalainen kello kaikkiin ranteisiin

anthony north

Suomen luonto on monelle suomalaiselle tärkeä asia. Tätä mieltä on myös suomalainen kellomerkki Anthony North. Saimme käsiimme Kajo-malliston mustan version, jonka otimme mukaan merelliselle matkallemme Suomen saaristoon. Kellojen hinnat eivät päätä huimaa, sillä valmistaja pitää huolta edullisista hinnoistaan myymällä kellojaan vain oman verkkokauppansa kautta. Kaikki Kajo-malliston kellot ovat saatavilla 115 euron hintaan.

Design

Kellon ensivaikutelma paketista otettaessa oli laadukas. Kiiltavä teräskuori mustalla rannekkeella ja kellotaululla toi hintaansa nähden kalliimman vaikutelman. Käteen kello istui hyvin ja ohut runko (vain 7,5 mm) tuntui alusta asti miellyttävältä. Pakasta vedetty nahkaranneke on tottakai aluksi hieman jäykkä, mutta hakee muotonsa ranteeseen melko nopeasti. Kellon 40mm leveys on myös juuri sopiva, ja se istuu hyvin niin ohuempaan, kuin paksumpaankin ranteeseen. Sopivan siroa rungon ilmettä korostavat myös riittävän ohuet lugit, joihin rannekkeen päädyt kiinnittyvät.

Kelloja on saatavilla neljää eri  vaihtoehtoa: mustalla tai valkoisella kellotaululla, sekä mustalla tai ruskealla rannekkeella. Molemmat kellotauluvaihtoehdot ovat tyylikkään simppeleitä, ja ne on varustettu silmää miellyttävillä yksityiskohdilla, mutta kuitenkin niin että kaikilla elementeillä on tilaa hengittää. Ajan lukeminen molemmista värivaihtoehdoista onnistuu helposti valon suunnasta riippumatta. Sekuntiviisari on sijoitettu erilliseksi kellotauluksi tunti- ja minuuttiviisarien alle, joka on mukava lisä kellon ulkoasuun.

anthony north auringonlaskussa

Kellotaulun numerot on karsittu pois roomalaista numeroa 12 lukuunottamatta, ja indeksit on korvattu muotoilluilla kiillotetuilla suorakaiteilla, jotka on upotettu muuta kellotaulua hieman syvemmälle uralle kellon ulkokehälle. Tämä saa aikaan silmää miellyttävän säännöllisyyden kellotauluun. Miellyttävyyttä lisää värien vähyys kellossa: musta/valkoinen tausta metallisilla yksityiskohdilla.

Kuten viereisestä kuvasta voi huomata, on aika helposti luettavissa myös iltahämärässä kiiltävien indeksien ja viisareiden ansiosta.

Osat ja rakenne

Japanilainen kvartsikoneisto lähti rullaamaan tasaisen säännölliseen tahtiin heti, kun säätönupin painoi pohjaan. Käynti on mukavaa katseltavaa erillisen sekuntitaulun ansiosta.

Halvemmissa hintaluokissa on usein kellon lasissa säästelty ja valittu lasin tilalle muovinen vaihtoehto. Tästä pisteet Anthony Northille, sillä karkaistu mineraalikristalli naarmuuntuu huomattavan paljon vähemmän muoviin verrattuna, joten ajan näkee vielä vuosienkin päästä.

Kiiltävä ruostumaton teräs kruunaa mukavasti ulkoasun, joten kello sopii hyvin niin arki- kuin juhlakäyttöönkin.

Säätöruuvi on kellon kokoon nähden melko pieni, joten se voi paksusormisille tuottaa päänvaivaa. Itse emme nähneet tässä ongelmaa ja kellon muutenkin siroon ulkomuotoon se sopii hyvin.

Anthony North

Kaiken kaikkiaan Anthony North on onnistunut tekemään hintaansa nähden erittäin laadukkaan tuntuisen kellomalliston. Tämä on iloinen uutinen, kun miettii edullisempien kellojen markkinoita, sillä eräs ruotsalainen kellomerkki on onnistunut minimalistisilla kelloillaan saamaan niistä melko suuren siivun. Toivotaan siis, että Anthony North saa uusia malleja valikoimiinsa, jotta se voisi jonain päivänä haastaa melko tylsiksi käyneet valikoimat.

Rannekello.fi voi hyvillä mielin suositella kaikille 100+ euron hintaluokan kelloa metsästävälle Anthony Northia. Pääset selaamaan eri vaihtoehtoja Anthony Northin omasta verkkokaupasta.

Nyt saat 10€ alennuksen Anthony Northin rannekelloista kun käytät koodia ”rannekello.fi

Anthony North ja Suomen luonto